BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Despre Evaluările Impactului asupra Mediului (EIM)

EIM analizează posibilul impact asupra economiei, societăţii, drepturilor omului şi mediului, al acordurilor comerciale negociate de către Uniunea Europeană (UE). Acestea se bazează pe analiza solidă a schimbărilor care ar putea fi cauzate de acordul comercial dintre UE, ţara parteneră şi ţările în curs de dezvoltare. La fel de important este faptul că acestea includ consultări ample ale părţilor interesate din UE şi ţara parteneră. EIM sunt preluate de către consultanţi externi delegaţi de Comisia Europeană. Constatările şi recomandările EIM sunt incluse în negocieri, ajutând negociatorii să optimizeze alegerile corespunzătoare politicii.

Despre Acordul de liber schimb dintre UE și Australia

Australia se numără printre economiile cu cea mai rapidă rată de dezvoltare. În acest context, omerciale bilaterale dintre UE și Australia au crescut constant în ultimii ani, ajungând la aproximativ 75 de miliarde de Euro în 2017 (bunuri și servicii). În acest context, UE și Australia au convenit să negocieze un acord de liber schimb (FTA) . La 22 mai 2018, Consiliul Uniunii Europene a autorizat deschiderea negocierilor, care au început în iunie 2018 și sunt încă în curs de desfășurare.

Despre SIA UE-Australia

SIA, care vine în sprijinul negocierilor privind un acord de liber schimb între UE și Australia, este pus în aplicare de BKP Economic Advisors, o firmă de analiză și de consultanță economică din Germania, în cooperare cu Trade Impact BV, Global Sustainable Solutions, Trinomics și Monash University. Proiectul a fost demarat în ianuarie 2019 și va continua timp de mai bine de 10 luni. Echipa va pregăti două rapoarte principale. Rapoartele vor fi publicate pe acest site în februarie/martie 2019 (raportul inițial) și în septembrie 2019 (raportul final) și vor fi dezbătute cu acționarii înainte de finalizarea lor.

Study Timeline

January 2019

Kick-off

The kick-off meeting with the Commission was held on 16 January 2019 and launched the inception phase, during which the methodology will be finalised.
March 2019

Inception report

The draft inception report has been published, and comments from stakeholders are now invited, before finalisation.
April 2019

Progress meeting

A progress meeting with civil society is planned for 04 April 2019 to discuss provisional findings of the research.
November 2019

Draft final report

The report will be published on this website and then be discussed with stakeholders.
March 2020